inapoi la DESIGN INTERIOR
WELLNESS

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Colaboratori: Luminna
Tip: wellness
Suprafaţă: 130 mp
Locaţie: Bucureşti, complex Iride Business Park
An execuţie: 2014
Stil: minimalist, elemente design parametric

Context
Salonul Wellness este un proiect de consultanţă de arhitectură şi design interior. Studioul pilot de fitness reprezintă începutul unei francize internaţionale şi utilizează programe exclusive de training de tip Electro Muscular Stimulation. Fiecare spaţiu este conceput pentru a crea o atmosferă confortabilă şi cu atenţie la detalii, calitate şi design.

Concept si execuţie
Mobilierul a fost realizat integral la comandă, fiind gândit modular pentru a putea fi asamblat, dezasamblat şi transportat cu uşurinţă.
Designul proiectului scoate în evidenţă un mix surprinzător de forme fluide, pe un fundal minimalist, utilizând combinaţii de elemente naturale precum lemn, piatră şi plante de interior alăturate materialelor high-tech precum răşina epoxidică sau Corianul. Mixul de scafe cu lumini indirecte, calde, evidenţiat prin detalii de îmbinare dau senzaţia de plutire, spaţiu, dinamicitate.
Proiectul a fost gândit pentru 3 zone principale: de primire, de workout şi de împrospătare.
– Zona de primire este compusă dintr-o singură piesă de mobilier ce reprezintă recepţia, barul şi zona de longe şi se desfăşoară pe fundalul unor secţiuni lamelare din fag, cu forme fluide, neregulate, realizate prin intermediul fabricaţiei digitale şi designului parametric.
– Zona de workout evidenţiază acelaşi tip de curbe ca peretele frontal, confecţionate din plexyglass.
– Zona de împrospătare (vestiare, make-up, toalete şi duşuri) este realizată din: piatra naturală – travertin de culoare bej, obiecte sanitare albe, răşina epoxidică pentru pardoseală, a fost aleasă pentru aspectul său dar şi pentru calităţi, precum rezistenţa şi duritatea mare, suprafaţa sa lucioasă uşurând curăţarea şi decontaminarea.