inapoi la DESIGN INTERIOR
URBAN SPACES

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Colaboratori: Luminna, Moir
Tip: rezidential, 4 camere
Suprafaţă: 100 mp, 25 mp terase
Locaţie: Bucureşti, complex Urban Spaces
An execuţie: 2014
Stil: minimalist, modernist

Context
Urban Spaces este un proiect conceput pentru o mamă şi cele două fetiţe ale ei – de 11, respectiv 7 ani. Apartamentul de 125 mp se află în complexul Urban Spaces, care a fost pe lista scurtă a premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies Van der Rohe 2015, şi are suprafaţa împărţită în trei dormitoare, baie, bucătărie, living şi hol.
S-a dorit ca apartamentul să inspire valori feminine, ţinând cont de preferinţele cromatice ale beneficiarelor. Una dintre provocările amenajării a fost aceea de a crea un loc spaţios pentru depozitarea încălțămintei.

Concept şi execuţie
Designul de interior pentru apartamentul Urban Spaces are un aer proaspăt prin cromatica preponderent albă, în care lumina este liberă să pătrundă, deschizând perspectiva. Amenajarea livingului este realizată în jurul piesei centrale şi anume, candelabrul modern ce se află deasupra mesei de dining. Eleganţa albului este completată de decoraţiuni interioare de apartament pline de culoare, aranjamente florale sau fructe.
Spaţiile de depozitare, atent concepute pentru a fi ascunse, sunt dotate cu uşi glisante, fiecare colţ fiind utilizat la maximum şi accesorizat cu sisteme silenţioase de deschidere a uşilor sau prinderi ascunse. Dressing-ul a necesitat multă atenţie, fiind o piesă de mobilier personalizată transformată în cameră distinctă în spaţiul apartamentului. Acesta este prevăzut cu sistem rotativ şi a fost gândit spre a depozita multe perechi de pantofi, într-un spaţiu extrem de mic.
Amenajările pentru camerele copiilor pătrează eleganţa albului şi liniile simple şi sunt personalizate cu accente din culorile preferate ale celor două fete. Designul de mobilier prezintă pete de culoare, precum verde sau albastru, care creează o atmosferă veselă şi prietenoasă unde copilele se pot retrage şi lucra fericite la proiectele lor.