inapoi la DESIGN INTERIOR
APARTAMENT ST.

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Arhitecţi: Laurentiu Stanescu
Colaboratori: Luminna, Moir
Tip: apartament 3 camere
Suprafaţă: 160 mp
Locaţie: Pipera, Voluntari
An execuţie: 2017
Stil: eclectic, mix de elemente moderne, minimaliste, art-deco, clasice

Apartamentul cu 3 camere in suprafata utila de 160mp este amplasat in Voluntari, la etajul 2, intr-un imobil de locuinte nou.
Proprietarul apartamentului a dorit amenajarea interiorului astfel incat spatiile sa fie functionale intr-un stil clasic-modern, si sa beneficieze de cat mai multe spatii de depozitare.
Proiectul de amenajare a constat in recompartimentarea unor zone pentru optimizare, refacerea integrala a finisajelor, instalatiilor electrice si proiect pentru mobilierul pe comanda.
S-a obtinut largirea holului prin eliminarea peretelui de compartimentare spre living si inlocuirea acestuia cu un dulap/dressing accesibil atat din hol cat si din living, ce satisface dorinta beneficiarului de a avea mai multe spatii pentru depozitare, dar creaza totodata imaginea unor lambriuri cu trimitere spre stilul clasic de asemeni solicitat de acesta.
Bucataria este deschisa atat spre hol (pentru acces facil) cat si spre locul de luat masa pozitionat ca si spatiu de legatura cu living-ul.
Cele doua dormitoare au fost organizate astfel incat sa beneficieze de zone de dressing generoase separate prin mobilier si bai proprii.
Pentru aspectul clasic-modern s-au folosit materiale naturale cum ar fi parchet masiv din stejar, piatra naturala in bucatarie, living si bai, accente de alama etc., alaturi de materiale mai actuale cum ar fi MDF-ul vopsit, placare de pluta 3D pentru pereti etc.
Intregul sistem de iluminat este bazat pe surse cu tehnologie LED de foarte buna calitate a caror intensitate este reglabila. S-a obtinut o solutie extrem de eficienta din punct de vedere energetic.
Atat corpurile de iluminat din living cat si cele din dormitor sunt creatia celebrului designer si creator Enzo Catellani si achizitionate de la firma LUMINNA . Toate sunt realizate manual. Corpurile de iluminat din living sunt fabricate din metal finisat negru la exterior si decorat cu foita de aur la interior. Interiorul corpurilor este iluminat INDIRECT de sursele LED puternice . Se creeaza astfel un efect de lumina foarte elegant, deloc orbitor si totusi foarte eficient. Culoarea calda a luminii si faptul ca aceasta se reflecta din foita de aur cu care este decorata corpul la interior, ofera o senzatie de calm si relaxare in aceasta zona- adica exact senzatia pe care oricare dintre noi ne-o dorim in caminul nostru. Corpurile de iluminat suspendate din dormitor sunt de asemenea realizate manual din metal. De aceasta data metalul este acoperit in intregime cu foita de aur. Se regaseste aceeasi lumina calda reflectata din finisajul auriu interior al corpului, perfecta pentru a ilumina lemnul masiv al noptierelor si pentru a crea un spatiu de relaxare. Toata solutia de iluminat a fost gandita si optimizata impreuna cu specialistii de la Luminna care au oferit pe langa corpurile de iluminat in sine si consultanta relevanta in alegerea celor mai bune produse.

Colaboratori: lumini – www.luminna.ro, placare pluta – Decora House, obiecte sanitare: Romstal