inapoi la ARHITECTURA
CASA N

Arhitectură: Laboratorul de Arhitectură
Arhitecţi: Raluca Crintea
Tip: rezidenţial, locuinţă unifamilială P+1
Suprafaţă: 170 mp
Locaţie: Bucureşti
An execuţie: 2013
Stil: minimalist

Context
Casa N este o construcţie cu etaj ce aparţine unui tânăr, a cărui dorinţă a fost crearea unui spaţiu încăpător, utilizând materiale premium, care ar putea fi transformată cu uşurinţă într-un spaţiu pentru o viitoare familie. O posibilă mărire a spaţiului a fost prevăzută fără a interveni asupra compoziţiei arhitecturale.

Concept şi execuţie
Zona de zi este situată la parter şi este de tip open space, incluzând bucătăria ce are vedere spre curtea de acces, zona de dining şi livingul. Configurarea spaţiului şi conectarea funcţiunilor au fost gândite spre a crea o legătură între designul interior şi cel exterior. Astfel, livingul comunică cu exteriorul prin intermediul unui perete vitrat şi prin volumul posterior ieşit în consolă, care acoperă parţial zona terasei.

În prezent, clientul are întreg etajul dedicat zonei de noapte, iar prin intermediul scării interioare, accesul de la parter la etaj se face direct în dormitorul matrimonial ce beneficiază de privelişte spre curtea din spate şi acces pe terasă. Pentru viitor, terasa poate fi închisă pentru a crea o nouă cameră. Peste scara de acces la etaj şi deasupra dressingului sunt montate luminatoare, ce asigură lumină naturală.

Arhitectura exterioară a clădirii a rezultat dintr-un joc de volume albe de diferite dimensiuni, accentul fiind pus pe peretele lateral al livingului terasei, ce este placat cu travertin. Terasa finisată cu deck are placa în consolă şi oferă imaginea unei platforme suspendate.