inapoi la DESIGN INTERIOR
TRIPLEX „IN CITY”

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Laurentiu Stanescu
Colaboratori: Luminna, Moir
Tip: triplex
Suprafaţă: 160 mp
Locaţie: Complex rezidential In City, Bucuresti
An execuţie: 2016
Stil: modern, minimalist, art-deco

Context
Proiectul de design interior reflecta dorinta beneficiarului de a-si amenaja un spatiu in centrul Bucurestiul, pe langa locuinta pe care acesta o detine intr-o zona linistita din afara Capitalei.
Conectarea la energia si aglomeratia orasului, cat si petrecerea timpului cu prietenii, organizarea de gratare si cocktail party-uri a condus liniile de design ale acestui apartament de burlac ce se dorea a fi interpretat vizual in note masculine predominante.
Burlacii si burlacitele sunt in acea perioada a vietii lor in care au sentimentul de independenta foarte bine implementat si tot ce misca in jurul lor trebuie sa fie intr-un anumit fel, pe placul lor si conform gusturilor si pasiunilor care le sunt atragatoare.
Inainte de casatorie, femeile si barbatii duc stiluri de viata total diferite, iar acest lucru se regaseste si in elementele prezente in apartamentele lor, plecand de la decoratiuni, culori si cumuland cu intregul design interior al unui apartament locuit de un burlac sau o burlacita.

Concept şi execuţie
Un apartament destinat burlacilor are mereu elemente simple si complexe in acelasi timp, amenajat in culori variate. Livingul este piesa centrala din apartamentul oricarui burlac, iar spatiul trebuie sa fie unul generos pentru a inspira ideea de libertate.

Finisajele, texturile, nuantele au fost alese in stransa legatura cu personalitatea beneficiarului, respectiv nuante calde ce descriu materiale pretioase precum placarile de cupru sau insertiile de lemn de nuc american, mdf-ul vopsit gri cu tenta lucioasa sau pielea naturala si marmura alba.

Mobilierul este gandit in asa fel incat aproape că se confundă cu restul pereților din living, deci nu face notă discordantă și păstrează eleganța masculina imprimată pentru a fi cheia proiectului. Un loc de luat masa cu bar integrat ascunde din imaginea tehnică a bucătăriei și este strategic plasat la granița dintre zona de acces si living. Elementele de decor par a fi intr-o armonie involuntara, de la luminile subtile inserate in planul tavanelor, scaunul din plexyglass ce iti da senzatia ca ar curge din tavan, (Bubble Chair, Aarnio Eero), semineul integrat in piesa TV-unitului sau pana la elementele art-deco care completeaza liniile de design ale mobilierului.

Camerele largi si spatioase creeaza un ambient modern si extrem de bine aerisit, iar dormitoarele au un farmec aparte, exprimand cate ceva din personalitatea proprietarilor, avand in ele un sarm aparte al unei persoane care este libera sa faca orice isi doreste, fara a se gandi la consecinte prea grave si fara a avea responsabilitati familiale.

Dormitorul matrimonial prezinta aceleasi tonuri si texturi intalnite in restul functiunilor, si are un farmec aparte, care nu se regaseste intr-o casa de familie, unde deja apare o camera a copiilor. Sentimentul de libertate il emana prin toate colturile locuintei, accentuat prin modul in care a fost gandita baia, eleganta si rafinat rezolvata cu materiale de calitate, cu un plan deschis catre dormitor, fara intimitate, bordata de pereti de compartimentare din sticla. Acestia lasa la vedere materialele pretioase si impozante precum marmura alba de Carrera care placheaza in intregime pardoseala si peretii.