inapoi la ARHITECTURA
CONDOMINIUM REGIMENTULUI

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Tip: rezidenţial, P+3R
Suprafaţă: 520 mp
Locaţie: Str. Regimentului, Bucuresti
An execuţie: 2016
Stil: modern

+ + + 2 apartamente ramase pentru vanzare (un apartament cu 3 camere si unul cu 2 camere) – contact preturi: office@laboratorul.ro + + +

Context
Patru prieteni, patru apartamente, o singură clădire.

Ce faci atunci cand ai ajuns la maturitate și ai succes? Dacă ai o relatie de prietenie la fel de stransa cum au proprietarii, ai face următorul lucru: ai gandi un mic complex de apartamente în aceeași clădire.
Grupul de prieteni, care s-au cunoscut in timpul liceului, cu interese comune pentru muzica, arta, gătit și nu în ultimul rând – arhitectura si design.
Acum cativa ani, când toți au căutat locuri pentru a-si cumpara o locuinta, unul dintre ei a avut această idee că ei ar trebui să construiască o mini-comunitate și de a găsi un spațiu in care ar putea avea locuintele împreună.

Concept
Doi arhitecți și un constructor au intrat în parteneriat in crearea unui imobil cu 3 etaje in care sa isi dezvolte armonios viața privata.
Abordarea avut ca rezultat apartamente care să reflecte preferințele individuale ale fiecărui proprietar, cu o linie de design de ansamblu, descriind o arhitectură modernă, cu planuri organizate eficient.
Amprentele celor patru apartamente sunt destul de similare, suprafata parterului fiind de 136 metri patrati, constransa de retragerile legale, iar la nivele superioare a fost posibil un joc de volume creat prin intermediul consolelor, in urma carora au rezultat suprafete pana la 165 metri patrati.
Fiecare apartament este de 3 camere și a fost complet echipat cu spații de depozitare generoases, spalatorie, bucatarie, living și dining in sistem open-space.
Cei patru prieteni care trăiesc în mod independent, în aceeași clădire, împart aceesi orientarea a punctelor cardinale, într-o configurație care permite fiecărei familii să isi simtă prezența reciproc, deși nu se pot vedea in mod direct.
Pentru a păstra liniștea și intimitatea fiecarei familii, fațada dinspre stradă este o structură opaca cu ferestre mici, în timp ce grădina din spate spre pădure este configurata cu ferestre largi care permit o relatie directa intre interior si exterior.
Acest sistem al fațadei oferă intimitate cu posibilitatea maxima de a patrunde lumina, cat si accesul vizual spre peisajul naturii ce inconjoara imobilul.
Placarile din lemn ale fatadei urca pe aceasta ca o “viță de vie”, fiind un element decorativ utilizat ca instrument funcțional – de umbrire. Volumetria prezinta doua caracteristici atent selectate: simplitate și complexitate ce interacționeaza într-o manieră perfectă aici.