inapoi la ARHITECTURA
CASA POLY

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Tip: rezidenţial, locuinţe unifamiliala P+1
Suprafaţă: 350 mp
Locaţie: Bucuresti
An execuţie: Primavara 2017
Stil: minimalist, modernist

Context
Un proiect care sa arate cum se poate insera armonia intre viața personală si latura profesională, mentinandu-le conectate, dar în același timp separate, menținând intimitatea și viața privată a mediului familial.
O casă specială conceputa de artiști pentru artiști, într-un meci perfect. Un drum lung de a lucra impreuna cu plăcere și satisfacție de a avea cel mai bun client ca orice arhitect ar dori să aibă.

Povestea proiectului a fost foarte clar de la început, în calitate de client, o persoană foarte creativă, unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din România, proprietarul Poly Tattoo Shop, un vizionar și a decis personalitatea și-a exprimat necesitățile vieții sale de zi cu zi .
O clădire multifuncțională împărțit în magazin de tatuaj și zona rezidențială, astfel încât el să se mute afacerea lui în mod eficient de lângă locul unde se va muta împreună cu familia sa în viitor.

Împărțirea spațiului a fost descrisa cu precizie de către client:
– O unitate frontală pentru magazin ca un ecran mat, fără ferestre din față, în cazul în care toate funcțiile necesare pentru afacerea lui ar putea fi încorporate: recepție cu zona de așteptare, zona de expoziție pentru lucrarea sa, o bucătărie pentru clienții săi, cameră de toaletă, 4 camere pentru artiști tatuaj, un piercing cameră separată, un loc în aer liber de fumat și un dormitor de oaspeți cu dressing și toaletă privată, special concepute pentru artiști tatuaj invitat din toată lumea.
– O unitate din spate, unde va sta cu familia sa, total separat de magazin, dar în același timp, ascunse de ochii curios clienții care vor trece ușile magazinului său de zi cu zi; legătura dintre cele două volume trebuiau să fie organizate prin culoarul exterior, special conceput pentru a induce un sentiment psihologic pe care clientul părăsește locul de muncă și se duce acasă, într-un loc total diferit de.

Concept
Conceptul aflat in spatele casei reprezinta o extensie a activitatilor uzuale ale beneficiarilor, intr-un spatiu atent organizat atat la interior, cat si la exterior.
Parcela în suprafață de 400 mp oferă posibilitatea organizării a doua zone de grădina în preajma casei, sparte de cele doua volume separate care compun intregul concept.

Poly Tattoo House este un proiect descris de elemente arhitecturale minimaliste. Această constructie pare impunătoare prin designul fațadei principale, complet neagră, fiind interpretata ca o construcție sobra și rațională, reflectand dorințele clientului de a deține o casă cu caracter considerabil.
Situata într-o zonă rezidențială, silueta neagra a volumelor minimaliste face o declarație îndrăzneață. Luminatoarele taie volumul principal al casei, astfel permitand luminii să inunde interiorul. Spațiile rezultate sunt utilizate pentru zonele de terasa, exploatand la maximum posibilitățile de a crea activitati de relaxare în aer liber.
Întreaga latura de sud este dedicata activităților de petrecere a timpului liber.
Conceptul general prezintă două unități conectate printr-un pod de sticlă, sub care se află o mică piscină privată, înconjurată de o zonă spațioasă cu loc de luat masa în aer liber, pentru clientii salonului.
Podul de sticlă a fost proiectat special pentru a conecta camera de tatuaj aproprietarului direct la dormitorul sau matrimonial, în situațiile în care el este foarte obosit și nu are starea de spirit pentru a ocoli tot salonul de tatuaj pentru a intra în casa lui sau pentru situațiile în care sezonul de iarnă nu este atât de prietenos, avand temperaturi sub zero grade.