inapoi la DESIGN INTERIOR
PHILIPS

Design interior: Laboratorul de Arhitectură, www.laboratorul.ro
Arhitecţi: Radu Bubulete
Tip: open space, spaţiu public, galerie
Suprafaţă: 110 mp
Locaţie: Bucureşti
An execuţie: 2012
Stil: minimalist

Context

Philips şi-a dorit un spaţiu care să găzduiască artişti tineri români, în care vizitatorii să interacţioneze cu produsele brandului, un proiect de arhitectură livrat la cheie. De asemenea, s-a dorit o amenajare a spaţiului care să valorifice obiectele expoziţiilor, susţinându-le prin designul acestuia.

Concept şi execuţie

Pentru a nu concura cu obiectele expuse, amenajarea centrului de artă este unitară şi neutră, intenţia cu privire la design este uşor de observat. Pentru a susţine conceptul, dar şi pentru a rămâne fidel touch-ului mediteranean, întreg spaţiul este îmbrăcat în alb. Acelaşi aer mediteranean se păstrează în detalii precum stâlpii îmbrăcaţi în frânghie. Touch-ul cameleonic redat prin sistemul de iluminat de tip RGB LED de la Philips, indică subtil centrele de interes şi creează o atmosferă diversă prin spectrul de culori.

Aplicarea unui foto tapet colorat pe anumite părţi ale tavanului creează o rupere intenţionată de ritm, care nu acaparează atenţia şi evidenţiază volumul spaţiului de expunere destinat produselor Philips. Zona de lounge are un aer primtor şi este integrată în bibliotecă în volumul piesei de mobilier de tip bibliotecă. Barul este dedicat testării produselor Philips, fiind bogat decorat cu fructe, conectând utilizatorul la experienţa propusă de brand.