inapoi la DESIGN INTERIOR
APARTAMENT PARISIAN VIEWS

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Tip: rezidenţial, 3 camere
Suprafaţă: 150 mp
Locaţie: complex Parisian Views, Bucuresti
An execuţie: 2018
Stil: contemporan cu accente art-deco si minimaliste

Asadar, avem de-a face cu un tanar care locuieste singur. Are un serviciu stabil, face adesea excursii in aer liber, iese in baruri, are o viata sociala activa. In materie de design, ii plac lucrurile texturate, in culori tari, care sa exprime masculinitate.
Lucrurile au fost pastrate cat de simplu cu putinta. Locuinta are doua dormitoare, o camera de zi, o bucatarie mica de tip open space, insa foarte bine utilata, loc de luat masa si terasa. Adica mai mult decat suficient in conditiile date.
Camerele comunica fluid intre ele, exista de altfel o preferinta pentru transparenta care, printre altele, face ca schema apartamentului sa fie foarte practica.
Totodata, rezulta de aici camere luminoase, bine aerisite, care maresc senzatia de spatiu bine organizat, relaxant, eficient.
Anumite detalii sunt folosite pentru a accentua nota de masculin: elementele din pal melaminat esenta nuc, accentele din alama, mdf-ul vopsit in culoare albastra, piesele decorative din metal cu design industrial, oglinda fumurie.
Cromatic, domina culorile in nuante naturale: tonuri de maro si albastru, iar stilul general se bazeaza pe simplitate, functionalitate, confort. Un barbat nu va dori niciodata sa-si piarda ore in sir stergand, curatand, scotand petele, spaland lucrurile din casa. De aceea, raspunsul stilului designului de interior, se orienteaza dupa lucruri rezistente, care pot fi intretinute usor.