inapoi la DESIGN INTERIOR
NOA RESTOCLUB

Design interior: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Tip: spatiu public / restaurant / club / bar
Colaboratori: LINIA (furniture execution)Luminna (lights)Loisir (green walls)IBS (floors)
Suprafaţă: 160 mp
Locaţie: Calea Victoriei, nr. 26, Bucuresti
An execuţie: 2016
Stil: eclectic, mix intre stilul industrial cu accente art-deco

Context
Pe timp de zi sau noapte, Bucureștiul a început să isi dezvăluie o noua identitate, transformandu-se intr-o destinatie cu un interes crescut catre cultura spatiilor publice populare in anii 20’, 30’, perioada de varf a curentului Art Deco.
Design-ul interior al acestui proiect a fost gandit să trimita înapoi in timp, in perioadă de posibilităților infinite, în inima perioadei Art Deco, cand ideea de viteză, ideea de înălțime, ideea infinitului “guvernau” acele vremuri bune.
Trendul Art Deco, cu rădăcinile sale în anii 1925, in Paris, stilul a devenit un fenomen cu totul american – o expresie a progresului și a mișcarii continue, avand rădăcini adânci în rafinament și lux, descriind modul în care ar trebui să fie viața de noapte – apetisanta și elegantă.

Concept
Proiectul este o intoarcere in timp la modul în care barurile erau gandite pentru clientii lor – locatii dedicate brunch-urilor de zi și cocktail-urilor de seara pline de culoare, un loc în care, de asemenea, locuitorii cartierul ii paseau pragul, frecventandu-l ca pe locul lor obișnuit.

Functionalitate. Solutia de design propune un „plan deschis”, care este ideal pentru primirea clientelei. Noa Restoclub este împărțit pe două nivele – la parter un spațiu multifuncțional proiectat pentru un restaurant pe timp de zi și club pe timp de noapte, în timp ce nivelul superior este organizat doar pentru functiunea de restaurant clasic. La parter este amenajat ringul de dans și zona VIP a restaurantului.
Layout-ul pare a fi “in mișcare”, lăsând o impresie de durată lungă, cu locuri spațioase, desi nu este prea mare, dorindu-se un confort maxim pentru oaspeții care trebuie să se deplaseze de-a lungul spațiului cu ușurință în timp ce așteaptă ca băuturile lor să fie pregătite.

Design si atmosfera. Cu înălțimile inalte ale tavanului și ferestrele expansive, Noa Restoclub invită oaspeții să paseasca în interiorul sau din bulevardul Calea Victoriei.
Oaspetii sunt condusi într-o atmosferă multifuncțională, care este eleganta, dar totusi cu note calde mentinute, atinse de detalii subtile ale inceputului de secol XX, adoptând o temă Art Deco materializata prin linii si muchii drepte reprezentand nota estetica generala a întregului spațiu.
Mai mult decât atât, folosind o paletă de culori reci formata din verde combinat cu violet, auriu și tonuri neutre de gri, cu o inserție de culoare bordeaux, se crează un spațiu liniștitor și calm, dar î cu o notă opulenta prin prezenta alamei.
Utilizarea finisajelor diferite, cat si a materialelor și a iluminatului creează un puternic impact vizual în intregul spațiu.
Mobilierul custom – oglinzile bronze ale retrobarului sunt un aspect vizual important, împreună cu varietatea de materiale – pereti alama, textile violet, lemn natural, structuri metalice, pereti verzi, toate completate de detalii geometrice Art Deco utilizate pe tot parcursul designului care creează o senzatie “high-end” in linia estetica a restaurantului.