inapoi la DESIGN INTERIOR
MONOCHROME

Design interior: Laboratorul de arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Radu Bubulete
Colaboratori: Luminna, Titan Mar, Selva Floors, Intro
Tip: rezidenţial, apartament 2 camere
Suprafaţă: 90 mp
Locaţie: Bucureşti, complex Phoenicia
An execuţie: 2014
Stil: minimalist

Concept si executie
Un proiect de amenajare interioară care prezintă o paletă monocromă, cu accente subtile de culoare, într-o compoziţie minimalistă. Stilul este aerisit, elegant, sofisticat şi modern.
Piesele de mobilier sunt fabricate din materiale high-end, precum lemnul masiv, piatra naturală – marmura neagră (bar), ardezie (şemineu), Corian® (baie), MDF sau HI-MACS de la LG. Acestea compun depozitări ascunse în pereţi, ce se accesează prin sisteme push-to-open. TV unit-ul este placat cu sticlă neagră, fiind o piesă subtilă ce menţine un spaţiul aerisit.
Amenajarea apartamentului descrie un plan tip open space compus din living şi bucătărie, fiind definită de accente metalice şi materiale dure. Podeaua din lemn închis la culoare oferă personalitate şi îmbracă spaţiul într-o atmosferă naturală. Pentru a crea un spaţiu cu energie, au fost utilizate decoraţiuni de apartament contrastante, precum jaluzele şi perne de culoare galben intens, covor albastru sau corpuri de luminat cu accente roşii.
Suprafeţele lucioase şi materialele dure, precum marmura şi pielea, sunt elemente ce definesc un stil masculin îmblânzit de accentele feminine ale nuanţelor de crem sau tapetului 3D cu motive florale.