inapoi la DESIGN INTERIOR
MARSALA

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Colaboratori: Titan Man, Luminna
Tip: rezidenţial, apartament 3 camere
Locaţie: Bucureşti, Dorobanti
An execuţie: 2014
Stil: minimalist, elemente moderniste

Context
Apartamentul are o paletă cromatică predominant caldă cu accente de culoare marsala. Clienţii au dorit un spaţiu bine luminat şi o utilizare maximă a acestuia. Pentru realizarea ergonomiei a fost necesară crearea unui mobilier personalizat.

Concept şi execuţie
Apartamentul a fost recompartimentat în două camere, astfel livingul a devenit amplu si generos. Nuanţele de crem care se regăsesc în pardoseala şi pereţii placaţi măresc optic spaţiul camerei principale. Piesa centrală este canapeaua, a cărei tapiţerie cu imprimeu Missoni personalizează şi îmbracă încăperea. Aceasta este completată de un Traffic Chaise Longue de la Intro, ce reuşeşte să inducă o atmosferă de relaxare şi mai profundă.

Elementele modulare simple de mobilier urmăresc forma pereţilor, iar în spatele placajului cu sticlă este ascuns un pat cu sistem rabatabil care transformă ocazional livingul în dormitor.

Mobilierul pentru bucătăria apartamentului Marsala are un design modern şi îndrăzneţ. Liniile simple şi curate, spaţiile pentru depozitare camuflate şi cromatica dau personalitate bucătăriei. Marsala este culoarea anului 2015, iar alăturarea acesteia cu un finisaj lucios şi cu piatra naturală utilizată pentru blat, bar şi perete, transformă spaţiul pentru bucătărie în cine şi mic dejunuri vesele. Sistemele de închidere a uşilor sunt push–to–open, iar sertarele sunt silenţioase pentru dimineţi începute cu zâmbetul pe buze.

Dormitorul are accente aurii care oferă preţiozitate non-culorilor dominante. Pentru a crea senzaţia unui spaţiu amplu şi pentru o ergonomie cât mai bună, a fost construit la comandă un dressing modular îmbrăcat în sticlă. Dormitorul matrimonial propune un mobilier minimalist pentru o zonă de dormit confortabilă. Patul tapiţat impunător devine elementul principal al camerei.