inapoi la DESIGN INTERIOR
IN ORASUL LUXEMBOURG

Design interior: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Cristina Stroe
Colaboratori: Rock Star, Carpet & More, Luminna
Tip: locuinţă unifamilială P+1+M (rezidenţial)
Suprafaţă: 210 mp
Locaţie: Luxemburg
An execuţie: 2013
Stil: minimalist, modernist cu influenţe bauhaus

Context
Casa Luxemburg este un proiect de amenajare interioară pentru o casă ce aparţine unui cuplu de români, care locuieşte aproape de Luxemburg şi care şi-a dorit un birou de arhitectură din România pentru realizarea designului interior. Printre provocările acestui proiect se numără: supervizarea lucrărilor de construcţii, găsirea unei alternative pentru materialele premium care se găsesc în Belgia la un preţ ridicat, integrarea unor piese de mobilier mai vechi şi crearea unui spaţiu potrivit pentru copil.

Context şi execuţie
Casa are un aspect curat, minimalist. A fost utilizată o cromatică cu tonuri naturale şi cu varii accente de culoare caldă. Zona pentru dining este accesorizată cu scaune negre şi lumini cu rol de obiecte de decor. Pentru a reintegra piesele vechi de mobilier, s-a folosit un mix de diferite tipuri de esenţe. Spaţiul deschis, compus din living şi zona de dining, capătă o personalitate puternică prin peretele îmbrăcat în travertin.
Amenajarea mansardei a constat în recompartimentarea acesteia, pentru a crea un spaţiu comod şi util unui adolescent. Zona de noapte a fost delimitată de cea de studiu prin piese de mobilier şi un TV unit rotativ.
Pentru a rezolva provocarea materialelor, acestea au fost achiziţionate din România şi transportate în container. Urmărirea de şantier a fost realizată via Skype şi prin vizite la faţa locului, în momentele esenţiale.