inapoi la DESIGN INTERIOR
LIZIERA

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Colaboratori: Titan Man, Luminna
Tip: rezidenţial, apartament 3 camere
Locaţie: Bucureşti, complex Liziera
An execuţie: 2014
Stil: minimalist, elemente moderniste

Context
Liziera este apartamentul unui cuplu care locuieşte în Dubai şi este conceput pentru momentul când aceştia vor dori să se întoarcă acasă. Amenajarea apartamentului de 3 camere a fost gândită pentru două persoane şi include strict elementele ce pot oferi cuplului un stil de viaţă confortabil şi plăcut. Proiectul de design interior pentru acest apartament a venit cu două provocări: crearea unui TV unit în dormitorul principal şi a unui spaţiu de lucru, întrucât unul dintre clienţi lucrează ocazional de acasă.

Concept şi execuţie
Piesa centrală a apartamentului este open space-ul compus din bucătăria modernă şi living, separate printr-un bar îmbrăcat în piatră semi preţioasă (onyx miele) şi luminat cu RGB led. Pardoseala de lemn şi canapelele gri din material textil creează o atmosferă masculină ce este încălzită cu tonuri de culoare neutră şi corpuri cu forme feminine. Unitatea TV este ascunsă în spatele unor uşi glisante, pentru un aspect curat.
Dormitorul principal are o suprafaţă medie, iar poziţionarea televizorului a reprezentat o provocare. Parte din amenajarea dormitorului o reprezintă un video proiector încorporat deasupra patului şi un ecran de proiecţie ce poate fi desfăşurat oricând e nevoie. Designul mobilei este curat, cu linii precise şi drepte.
Spaţiul de lucru este, în acelaşi timp, şi cameră pentru musafiri, beneficiind de o canapea extensibilă pentru a servi scopului acestui spaţiu multifuncţional.