inapoi la DESIGN INTERIOR
IN CITY

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: GlassWorks, Rovere
Arhitecţi: Cristina Stroe
Colaboratori: Luminna
Tip: rezidenţial, apartament 2 camere
Locaţie: Bucureşti
An execuţie: 2013
Stil: minimalist

Context
Apartamentul, aflat în zona rezidenţială In city, este conceput pentru un cuplu proaspăt căsătorit. Ambii iubesc formele simple şi sunt pasionaţi de tehnologie, astfel şi-au dorit ca apartamentul lor să găzduiască gadgeturi de ultimă oră, integrate în designul mobilierului.

Concept şi execuţie
Cu un stil 100% minimalist, în culori neutre, cu linii simple şi drepte, spaţiul de dimensiuni medii prezintă ferestre generoase şi un sistem complex de iluminare. Prin placarea uşilor dulapurilor cu oglinzi, pe toată înălţimea liberă a camerei, s-a creat o iluzie optică cu efect de mărire a spaţiului.
Podelele din lemn închis la culoare se regăsesc în tot apartamentul, creând continuitate, şi duc cu gândul la culoarea pământului.
Linia de design a pieselor de mobilier din hol şi dormitor prezintă un artificiu de mărire a spaţiului, prin placarea uşilor cu foi de oglindă, pe toată înălţimea camerelor. În dormitor, deasupra patului, sunt plasate corpuri pentru depozitare, care se confundă cu peretele şi au un aspect subtil.
Amenajarea pentru baie a urmat aceeaşi mantră, colţurile drepte şi pătratul fiind elementele centrale. Culorile utilizate sunt calde şi luminoase.