inapoi la DESIGN INTERIOR
CORBEANCA

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Tip: rezidenţial, amenajare living
Suprafaţă: 50 mp
Locaţie: Ilfov, Corbeanca

Context
Spaţiile mari nu sunt neapărat suficiente. Dacă nu sunt gestionate adecvat, acestea ar putea crea iluzia unui spaţiu impersonal, rece. Indiferent de numărul de locuitori, spaţiul pentru depozitare nu este niciodată suficient, iar un spaţiu mare amenajat nu într-un mod inteligent înseamnă o pierdere de resurse. Clientul nostru şi-a dorit reamenajarea zonei de living şi transformarea acesteia într-o zonă mai primitoare şi prietenoasă, pentru membrii familiei, dar pentru musafiri.

Concept and execution
Spaţiul a fost împărţit în trei zone: una dedicată amuzamentului, a doua, pentru relaxare, care conţine şemineul şi pianul, iar cea de-a treia este o zonă generoasă pentru dining. Pentru a crea iluzia unui spaţiu mai mic şi mai intim, pereţii au fost îmbrăcaţi cu elemente naturale, precum lamele din lemn, o unitate TV încastrată şi o bancă, ce se transformă într-o bibliotecă. Canapeaua gri este un element continuu ce dă încăperii un aer cald şi confortabil.
Pianina a fost integrată în designul actual, prin placarea acesteia cu lamele de lemn, ce creează un aspect unitar, ce conturează întregul concept. Covorul cu motive româneşti, lemnul masiv al bibliotecii şi al mesei pentru dining, scaunele albe, şemineul şi petele galbene transformă spaţiul într-un living comod şi prietenos.