inapoi la DESIGN INTERIOR
FUMETTO

Design Interior: Laboratorul de arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Colaboratori: Epoxy Design, Sensio
Tip: spaţii publice, baruri, cafenele
Suprafaţă: int. 180 mp, 100 mp terasă
Locaţie: Bucureşti
An execuţie: 2015
Stil: eclectic (mix de elemente industriale cu influenţe new-yorkeze, bauhaus şi art deco)

Context
Fumetto este un proiect special în rândul activităților Laboratorului de Arhitectură, fiind dezvoltat împreună cu doi prietenidin copilariei ai echipei, care si-au unit forţele pentru a crea un loc unic, unde cele mai recente tendințe în design să întâlnească buna dispoziţie şi alimentele gustoase. Fumetto este un restaurant situat în centrul Bucureştiului, o oaza impregnată de o atmosferă italiană veche şi elegantă, completată de accente new-yorkeze.

Concept şi execuţie
Cu o atmosferă de lounge şi cu un decor în stil italian vechi, spaţiul se conturează printr-un rafinament grafic populat de forme geometrice de bază, precum triunghi, pătrat sau cerc, acoperite în atingeri aurii. Finisaje elegante, nuanţe închise şi corpuri de iluminat supradimensionate, descriu atmosfera autentică a unui bistro-lounge veritabil.
Parterul găzduieşte momente de petrecere, fiind mobilat cu canapele şi mese aflate la același nivel cu barul. Atmosfera de restaurant a etajului veghează asupra parterului prin intermediul supantei.
Îmbinarea de cărămidă și beton cu pepite de aur dă caldură şi preţiozitate unor materiale care ar putea părea rigide la prima vedere. În diferite părți ale parterului a fost implementat conceptul #goldchair pentru un aspect glam, astfel, din loc în loc, este amplasat un scaun auriu. Măreţia candelabrului, piesa centrală în care cercuri aurii de diferite dimensiuni se suprapun, este accentuată de ferestrele mari și spațiul înalt, oferind loculului spațiu de respirație.
Paleta de culori este completată de verdele natural al grădinilor verticale, amenajate în partea superioară a locaţiei, îmbunătăţind microclimatul şi calitatea aerului.