inapoi la DESIGN INTERIOR
DESIGN HOTEL „THE MANSION”

Design interior: Laboratorul de Arhitectură (asistenta de santier si concept)
Execuţie mobilier: LINIA Furniture (Minimalist, Boho)
Arhitecţi: Diana Nitreanu, Radu Bubulete, Ioana Galie
Colaboratori: Luminna, Moteco Facade
Tip: design hotel
Suprafaţă: –
Locaţie: strada Franceza, Bucuresti
An execuţie: 2015
Stil: modern, minimalist, clasic contemporan, marocan, persan, gotic, african, britanic

Context
Cladirea care gazduieste ansamblul hotelier este monument istoric si este localizata pe strada Franceza, o strada cu insemnatate istorica, cel mai vechi drum al Bucurestiului care si-a pastrat in linii mari, traseul medieval.
Locatia a condus viitoarea linie a designului interior, cu scopul de a crea un ansamblu artistic direct proportional cu insemnatatea cladirii si a pozitiei sale in oras, alaturi de alte cladiri de mare impact istoric, de secol XIX.

Concept si executie
Pornind de la expresia „less is more”, conceptului de minimalism i se atribuie un alt motto: „less but better”, impreuna cu accentele art-deco au fost considerate a fi o alegere perfectă pentru revitalizarea spatiului interior al monumentului.

The Mansion Hotel este un univers eclectic și versatil al confortului, luxului și ospitalității, asociat și îmbogățit cu multiple semnificații de la un popor la altul sau de la un stil la altul, cele 19 camere diferite conducandu-te intr-o poveste, teleportandu-te in timpuri diferite, locuri, energii, traditii sau miscari arhitecturale si artistice.
In functie de personalitatea proprie a fiecarei incaperi, clientii pretentiosi isi pot alege atmosfera unica care ii atrage.

Fiecare spatiu in hotel cerea un design personalizat, astfel, materialele precum alama, motivele geometrice art-deco, piatra naturala (onyx), canapeaua din catifea cu accente colorate si insertiile de alama pun in valoare interiorul atent restaurant.
Lobbyul este impartit in 3 zone: receptia cu zona de waiting, central zona de snack/bar, lateral zona mic dejun.
Baile sunt placate cu piatra semipretioasa verde (malachite), lavoarele sunt de tip free standing de forma cilindrica avand baterii montate in tavan, iar pardoseala este rasina epoxidica neagra, finisaj mat