inapoi la DESIGN INTERIOR
DESIGN HOTEL „REX”

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Colaboratori: Luminna, Moir
Tip: design hotel
Suprafaţă: 30 mp
Locaţie: Mamaia, Constanta
An execuţie: 2014
Stil: eclectic, modern cu influente persane

Context
Boutique Hotel este un cuvant care cuprinde o lume noua de semnificatii – inseamna un nou mod de a privi ospitalitatea: o primire prietenoasa si servicii personalizate.
Desprinderea de traditional si revolutionarea interiorului au fost principalele motive pentru care beneficiarii si-au dorit o noua imagine pentru cladirea existenta inca din anii 1936.

Concept si executie
Suprafetele mari ale hotelului au condus ideea de design interior, propunand etaje cu tematica diferita.
In imagini vorbim de etajul cu influente orientale, mai exact persane, camerele se numesc Roya care in limba parsi inseamna vis.
La baza, stilul este contemporan, fiind descris de linii curate, minimaliste, special gandite pentru a putea insera motivele orientale care de altfel sunt detalii de o mare incarcatura vizuala, care cu siguranta ar crea o apasare la nivel de atmosfera ce se doreste a fi relaxata si usor de inteles pentru ochii oricai posibil client.
Distinctia, intimitatea si luxul sunt cateva din caracteristicile ce stau la baza proiectului, puse in evidenta prin materialele utilizate in spatiul amenajat:

– bai: pereti placati cu onyx miele, pardoseala dus din lemn de tec rezistent la apa si rasina epoxidica mata, culoare crem, corp de iluminat din alama cu spoturi integrate, design customizat; din baie se poate vedea in camera si viceversa, peretele despartitor fiind din sticla, partial placat cu acelasi onyx miele pentru a continua linia de design.

– zona de dormit: pat + noptiere (mdf vopsit alb mat), tv unit sticla si mdf crem vopsit lucios, placare deck lemn stejar pentru zona de citit; patul si noptierele (design LINIA furniture) cu spatar cu decoratii traditionale persane, tv unit cu semineu si bar incastrate