inapoi la DESIGN INTERIOR
„LA LINIE”

Design interior: Laboratorul de arhitectură
Execuţie mobilier: LINIA Furniture
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Colaboratori: GlassWorks, Luminna, Moir
Tip: rezidenţial, apartament 2 camere
Suprafaţă: 80 mp, 200 mp terasă
An execuţie: 2014
Stil: eclectic (mix între minimalism, elemente resto şi industriale)

Context
Apartamentul este amenajat în stil minimalist şi beneficiază de o deschidere largă spre o terasă generoasă. Persoana care s-a ocupat de amenajarea interioară a apartamentului cu două camere este colegul nostru, Laurenţiu Stănescu, arhitect Laboratorul de Arhitectură. Amenajarea apartamentului „La linie” îl reprezintă pe Laurenţiu 100%.

Concept şi execuţie
Pentru a încălzi atmosfera predominant albă şi masculină, s-au folosit piese de mobilier şi decoraţiuni interioare moderne prin intermediul cărora au fost aduse pete de culoare – roşu, gri, galben sau culoarea naturală a lemnului. Pentru a întregi atmosfera primitoare, s-a utilizat un mix de materiale, precum lemn, sticlă sau metal, pe fundalul unor pereţi accesorizaţi cu picturi.
Amenajarea pentru living include piesa centrală de iluminat Dear Ingo de la MOOOI, semnată de Ron Gilad. Forma piesei iconice este de tip proiector, astfel lumina este direcţională şi completează atmosfera caldă.
Scaunele şi picioarele mesei de dining, dar şi măsuţa de cafea şi corpul iconic de iluminat sunt realizate parţial din metal şi oferă un touch industrial.
Amenajarea exterioară a spaţiului implică amenajarea terasei generoase. Aceasta este transformată în locul perfect pentru petreceri cu prieteni în nopţile de vară sau pentru un început de zi promiţător
Designul interior pentru dormitor păstrează acelaşi touch industrial prin accentele metalice şi urmăreşte linia eclectică prezentă în restul spaţiului.
Apartamentul “La linie” este unul care uimeşte, multiple publicaţii, precum ELLE Deco sau Designist , i-au prezentat povestea şi tâlcul.