inapoi la DESIGN INTERIOR
ANTIK

Design interior: Laboratorul de Arhitectură
Arhitecţi: Laurenţiu Stănescu
Tip: Spaţii publice (baruri, cafenele)
Suprafaţă: 180 mp
Locaţie: Craiova
An execuţie: 2013
Stil: eclectic (mix de elemente minimaliste, clasice şi grafică pop-art)

Context
Antik Bistro a reprezentat o provocare pentru echipa de arhitecţi, deoarece se cereau mai multe funcţiuni arhitecturale pentru acelaşi spaţiu: un wine bar, un restaurant şi un lounge ce se transformă în club pe timpul nopţii. Provocarea a fost însoţită de dorinţa de a păstra identitatea spaţiului cu încărcătură istorică.

Concept şi execuţie
Antik Bistro se află la subsolul unei clădiri vechi, care propune pe fundalul original pereţi de cărămidă şi arcade. S-a dorit conservarea identităţii şi personalităţii spaţiului, oferindu-i în acelaşi timp un aspect modern. Duritatea elementelor de fundal, precum pereţii de cărămidă, este domolită de mobilierul modern, culorile şi elementele pop-art, scaunele clasice stylish şi picturile decorative create special pentru acest proiect. Accentele preţioase ale candelabrului existent în decorul iniţial şi elementele din alamă, canapeaua sau barul, întregesc atmosfera.
În amenajarea barului, pentru a prezenta selecţia de vinuri, unul dintre pereţi a fost gândit spre a funcţiona ca un cadru de expunere.
Antik Bistro are un stil eclectic compus din îmbinarea elementelor clasice cu cele minimaliste, înviorate de grafica pop-art.