inapoi la DESIGN INTERIOR
CASA DP

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Cristina Stroe
Tip: rezidenţial, P+1
Suprafaţă: 270 mp
Locaţie: Str. Erou Iancu Nicolae, Bucuresti
An execuţie: 2017
Stil: clasic – modern

Clientii isi doreau un interior cu influente clasice dar, in acelasi timp actual si nu foarte incarcat. Persoane atente la detalii, si-au propus ca fiecare colt sa fie diferit si atunci provocarea a fost realizarea unui proiect unitar. Si atunci tocmai acest detaliile clasice si dorintele clientilor ne-au ajutat in acest sens – acest lucru a fost posibil cu ajutorul regasirea anumitor detalii in mai toate incaperile.

La PARTER, unde avem zona de zi, intram intr-un mic hol in care avem un dulap ce ascunde panoul electric dar, avand si rol functional de cuier si pantofar cu usi de MDF frezate pe profil clasic si butoni de portelan. Dulap ce contrasteaza cu iluminatul modern – proiectorul LED alb care se pierde in tavan. Apoi, imediat cum intri, observi o scara ce duce la etaj decorata de o balustrada clasica, pe fundalul unor tablouri abstracte, moderniste.

Pe masura ce ai intrat, ti se dezvaluie livingul cu o canapea simpla, intr-o culoare neutra si un design modern langa o masuta de cafea cu picioare clasice frezate la strung.

Acelasi model de picioare il observam, in saptele canapelei, daca ne aruncam privirea mai departe, la masa de dining, si daca urci scarile, la consola de pe holul de distributie de la etaj.

La fel de la intrare, observi, in spatele canapelei, o mica comoda-vitrina cu detalii clasice. Acelasi model de decupaj, de la aceasta o regasim si in planul secund, la vitrina din bucatarie.

Desi avem obiecte de iluminat suspendate, adica un iluminat conventional, cu corpuri centrale – vezi inca de la intrare pana in bucatarie prezenta proiectoarelor LED, ce creaza un contrast cu elementele clasice dar si o unitate.

Un alt element comun ce il gasesti la toate piesele de mobilier este modelul de frezare ale fronturilor. Cand urcam la ETAJ in fiecare incapere unde avem dulapuri, avem aceste frezari si aceeasi butoni de portelan.

Ultimile detalii adaugate care au legat si mai mult interiorul au fost tablourile. Toate au fost alese in tonurile culorilor predominante din fiecare camera, insa stilul abstract, al pensulei, sentimentul pe care ti-l da este acelasi.

Stilul de viata pentru oricine azi este unul dinamic iar locuinta trebuie sa fie functionala inainte de toate, maximizand spatiul dar totusi sa aducem elementele unei amenjari clasice cu ajutorul decoratiunilor – lampi de iluminat mari, vaze decorative, rame foto cu design clasic, etc.

Detaliile au fost cele prin care am introdus intr-un stil contemporan elemente clasice, precum plinta si cornisa de o inaltime mai mare, cu sectiune clasica sau butonii mobilierului continuand aceeasi linie. Toate acestea pe un fond de o culoare deschisa, uni care te duce cu gandul la albul minimalismului.