back to INTERIOR DESIGN
IN CITY

Interior Design: Laboratorul de Arhitectură
Furniture: GlassWorks, Rovere
Architects: Cristina Stroe
Colaborators: Luminna
Type: residential, apartment 2 rooms
Location: Bucharest
Execution year: 2013
Style: minimalist

Context
The apartment is designed for a young married couple who chose a residential area for their home. They both love simple forms and due to their passion for IT, the apartment needed to be equipped with various latest generation gadgets and suitable decorations.

Concept and execution
The apartment is 100% minimalist, in neutral colors, with straight and clean lines. The medium sized place is given a spacious look by using natural light, a complex system of lighting and mirrors. The mirror placed at the entrance creates an optical illusion, thus helping the space appear even larger. The wooden floors create a warm, home-like atmosphere.
The open space includes the living room and the kitchen. The hallway is covered in mirrors hiding spaces for storage. Both hallway and bedroom present the same elements, in order to create continuity and space. In the bedroom, above the bed, there are more spaces for storage with clean cuts and a very subtle appearance.
The bathroom follows the same mantra, the square element being the central piece. The colors used are warm and bright.