back to PRESS&NEWS
Design inovativ si functional expus de Laboratorul de Arhitectura @ BIFE-SIM 2014

Laboratorul de Arhitectura, prin standul High Definition Design, expune in premiera, in cadrul targului de mobila BIFE-SIM 2014, o serie de proiecte si produse in care designul inovativ devine functional. Viziteaza standul biroului de arhitectura din Pavilionul C6 (stand 12), Romexpo, in zilele 10-14 septembrie 2014, intre orele 10:00–18:00 si delecteaza-te cu cel putin o portie de design proaspat, functional, promitator, inovator, eco-friendly, pus in scena individual sau in colectii.

+ La standul High Definition Design vei vedea amenajari concepute si executate de Laboratorul de Arhitectura. 

LINIA, The Furniture Company este noua divizie de mobila a biroului de arhitectura, care va fi oficial lansata la BIFE-SIM. Obiecte precum scaune, mese, fotolii, mobilier de bucatarie si mobilier pentru copii din colectiile eco-friendly ecoFORMS, FAB Division si KIDS isi vor face debutul in cadrul targului de la Romexpo.

+ Proiectul experiment Wavics 3.0 realizat in cadrul scolii de design computational Parametrica de catre echipa Aditiv va fi explicat cu amanunte si va fi testat (este un concept interactiv).

mobilier copy

Laboratorul de Arhitectura va avea alaturi o serie de invitati precum Kaustik, Zest Collective si Createlier, care vor prezenta mese si banci, altfel spus design de produs pus in practica ingenios de tineri arhitecti si designeri. Kaustik aduce banca Tenis Sofa, din lemn stratificat, si mingi de tenis; Zest Collective surprinde si anul acesta cu Masa X ce incorporeaza subtil o lampa Hi-Macs, iar Createlier propune masa Polyvision, cu piramide din oglinzi in loc de picioare.

Si anul acesta ne-am propus sa gazduim proiecte si concepte inovative, care sa devina trend pe piata de amenajari, design de produs si experiment educational. Am lucrat la dezvoltare, ne-am marit echipa, am lucrat la noi concepte, o parte din ele fiind expuse in premiera la BIFE-SIM, care este o rampa de lansare foarte buna pentru designul romanesc.” Diana Nitreanu, Arhitect si cofondator Laboratorul de Arhitectura.

Laboratorul de arhitectura, partener al conferintei “Life in Design”

BIFE-SIM nu este doar un targ, ci si un mediu in care se discuta concepte. Astfel, in zilele de 11-12 septembrie va fi organizata conferinta “Life in Design” care va reuni specialisti, publicul larg si reprezentanti ai institutiilor. Cristina Stroe, Arhitect Laboratorul de Arhitectura, va fi unul dintre vorbitorii conferintei cu tema “Design de zi cu zi” si va prezenta alaturi de vorbitori din diferite zone ale designului precum arta, arhitectura, fashion, publicitate, etc. “Am dorit sa ne implicam si mai mult in salonul BIFE-SIM. Rezultatele pe care le-am avut anul trecut au fost foarte relevante pentru dezvoltarea noastra de anul acesta. Astfel, am propus o serie de vorbitori din diverse domenii, tocmai pentru a depasi zona designului de mobilier si pentru a intelege si a vedea cum functioneaza procesul de creatie in ansamblul sau si, de ce nu, pentru a imprumuta din metodele utilizate de colegii nostri din alte domenii conexe.” Cristina Stroe, Arhitect si cofondator Laboratorul de Arhitectura.

Mai multe informatii despre participarea la targ pe www.laboratorul.ro sau pe pagina de facebook a Laboratorului de Arhitectura.